Op donderdag 7 maart vindt het Forum voor opschaling van stedelijke experimenten plaats in Utrecht. Bent u een gemeentelijke of academische professional en bent u betrokken bij experimenten op het gebied van mobiliteit, ruimtelijke inrichting, energietransitie, smart city, luchtkwaliteit of aanverwante thema’s? Dan is het forum voor u dé gelegenheid om te leren en ervaringen uit te wisselen!

Opschaling is een veelbesproken onderwerp in een tijd waarin er op stedelijk niveau meer en meer geëxperimenteerd wordt. Een deelfietssysteem werkt misschien goed voor een beperkte groep reizigers, maar hoe kan het impact hebben op mobiliteitsstromen op het niveau van de hele stad?

Tijdens deze bijeenkomst raakt u op de hoogte van de meest recente en relevante inzichten aangaande het opschalen van de succesvolle onderdelen van experimenten. Ook krijgt u concrete instrumenten aangereikt om in uw eigen werkomgeving met deze uitdagingen om te gaan, gebaseerd op ervaringen in, onder meer, Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Groningen, Den Bosch, Maastricht, Brussel, Graz en Bellinzona. Het forum is daarmee een unieke samenwerking van vier verschillende wetenschappelijke consortia, te weten SmarterLabs, R-LINK, Smart Cycling Futures en De Mobiele Stad. 

Tijdens het ochtenddeel presenteren de vier projecten hun bevindingen op het gebied van opschaling van mobiliteitsexperimenten, waarbij ze u van harte uitnodigen om de discussie met hen aan te gaan. Na de lunch licht spreker Jos van den Broek (Rathenau Instituut) plenair toe welke lessen er getrokken kunnen worden uit het opschalen van experimenten in andere sectoren, bijvoorbeeld het water management en de landbouw. Daarop volgt een upscaling clinic, waarin een deskundig panel én het publiek aan de slag gaan met concrete uitdagingen op het gebied van opschaling rond mobiliteit. Deze vraagstukken worden ingebracht en gepresenteerd door professionals uit de stedelijke praktijk.

De voertaal van deze bijeenkomst is Engels.

Voor het volledige programma, zie bijgaande poster.

U kunt zich aanmelden via deze link.

Categorieën: Geen categorie