Wendy Tan

Een stad veiliger maken hoeft niet altijd via strenge regels of meer blauw op straat geregeld te worden. In Groningen werken lichtkunstenaars WERCCOLLECTIVE met Urban Gro Lab (een denktank van de Gemeente Groningen) en de vakgroep Planologie van de Rijksuniversiteit Groningen aan een initiatief om een donkere fietstunnel op een vrolijke wijze veilig te maken. De tunnel (@lichtindetunnel) reageert op bewegingen van fietsers door middel van sensoren. Dit levert een feeëriek en speels beeld op. Het bovenstaande beeld werd genomen op een koude, natte avond in mei. Ondanks de weersomstandigheden helpen onderzoe-kers van de RUG, bewoners van jong en oud en nieuwsgierige fietsers om de pilotopzet te testen.    Wendy Tan


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 16 =