DSC_0377

‘In onze eerste bijeenkomst stonden we op een kippenboerderij op de Zuidas. Nu staan we hier in een prachtig koloniaal gebouw’, opent moderator Natasja van den Berg de derde bijeenkomst van het R-LINK consortium. Zo’n dertig onderzoekers, stedenbouwkundigen en anderen hebben zich verzameld in het hoofdkwartier van AMS in het Tropeninstituut. Maartje Meesterberends van AMS heet de aanwezigen welkom in de voormalige bibliotheek van het Tropeninstituut. De boeken zijn weg, maar de schappen staan er nog met intrigerende titels als ‘gender’ en ‘development issues’.

DSC_0378

1

Projectleider Leonie Janssen-Jansen haakt tijdens haar welkomstwoord in op het thema ‘gender’ door te vertellen dat R-LINK vaak een ‘vrouwenkransje’ wordt genoemd. Dat het consortium inderdaad uit meer vrouwen dan mannen bestaat, blijkt ook uit een blik op de aanwezigen. Overigens zijn de mannen maar net in de minderheid.

DSC_0358

Met een hoop nieuwe gezichten in de zaal is gekozen voor een PechaKucha-style kennismakingsronde. Consortiumleden stellen zichzelf voor en lichten in 20 seconden een zelf gekozen foto van een inspirerend project toe.

Jonge onderzoekers

Daarna is het de beurt aan de jonge onderzoekers om zich voor te stellen.

5

Carina Wiekens, docent Energie & Gedrag aan de Hanzehogeschool, licht in een presentatie haar onderzoek toe dat ze doet naar lokale energie-initiatieven in Noord-Nederland, Drenthe in het bijzonder. Het wordt een interactieve sessie met veel input en vragen uit de zaal.

 DSC_0376

Hierna is het woord aan projectleider Leonie Janssen-Jansen, die een aantal praktische en administratieve consortiumzaken toelicht.

DSC_0386

Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een heerlijke lunch in de ontvangsthal van het AMS. Een groepsfoto in de Lichthal van het monumentale Tropenmuseum mag natuurlijk niet ontbreken.

DSC_0393

11

Na de lunch trapt Menno van der Veen af met een presentatie over New York, waar hij in mei een week veldonderzoek deed voor R-LINK.

DSC_0443

DSC_0438

DSC_0437

DSC_0426

DSC_0421

DSC_0420

DSC_0406

DSC_0413

DSC_0423

Dan volgt de (eerste) R-LINK workshop, verzorgd door Melika Levelt, Fabi van Berkel en Jamie Marsfelder. Deze staat in het teken van het case protocol. Het is de bedoeling dat het hele consortium meedenkt over de inhoud en vorm. De groepsdiscussies resulteren in een grote hoeveelheid aandachtspunten waarop verder kan worden geborduurd.

 

Categorieën: Bijeenkomsten

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie + 17 =